Пожар

Пожар. Мажот во паника и вели на жена си:
– Брзо! Што да изнесеме прво?
Машки глас од шифоњерот:
– Изнесете го шифоњерот!
Мажот прашува сомнително:
– А кој е тоа?
– Ние… панталоните!

Обиди се со

Верност

Пред венчавка во црква момчето скришно му дава на попот 100 евра и му вели: ...