Дома / Вицови / Разно / Полубрат

Полубрат

Се шетаат дечко и девојка во парк и на девојката и ѕвони телефонот и дознава дека дечкото и е полу брат. Го исклучува телефонот и му вика на дечкото така сериозно:
– Не можеме ние повеќе заедно ти си ми полу брат.
Овој мртов ладен одговара:
– Зошто, а другата половина која е!?

Обиди се со

Македонски новчаник

Германски новчаник: – Евра, Евра, Евра… Македонски новчаник: – Аналгин, Денари, Диазепам…