Дома / Вицови / Разно / Пијаница

Пијаница

К’д доваѓаш дома мртав пијан сс шваљерку, а на жену ти ву викаш кимнувајќи му:
– Прави се дека си ми сестра!

Обиди се со

Ѓавол

Еј, старецу – викнал ѓаволот. – Кој си ти? прашал старецот. – Јас сум ѓаволот… ...