Дома / Вицови / Разно / Пензионерски муабети

Пензионерски муабети

Двајца пензионери на клупа, седат и разговараат:
– Кога имав 25 години, ќе ми се дигнеше и не можев да го свиткам ниту со две раце.
– Кога наполнив 50, ако се потрудев, можев да го свиткам за едно 10 степени.
– Кога наполнив 60, можев без проблем да го свиткам околу 20 степени.
– Следната недела ќе полнам 70 и можам да го свиткам до пола со една рака.
– Аха, а што е поентата на муабетов? – прашува другиот пензионер.
– Па, се чудам колку силен станувам како сè повеќе стареам…

Обиди се со

Македонски спорт

Спортски дисциплини во Македонија: – подигање кредити, – прескокнување рати, – пливање во долгови, – ...