Дома / Вицови / Разно (страна 4)

Разно

Проблеми

Оду си по чаршију ударам се с`с дечка рамо у рамо, врти се он и ми вика:
– Да не имаш проблем?
К’д почну ја да му кажују мои проблеми, еве сг седимо пиемо и плачемо заедно.

Роденден

Влав му слави роденден на детето:
– Ајде сине дувни ги свеќичките и замисли си желба.
– Сакам да ми купиш торта тато.

Техничка подршка

Трпе се јавува на техничка подршка.
– Алооо?!
– Повелете господине, ја добивте техничката подршка. Како можеме да ви помогнеме?
– Не ми работи рутерот од интернетот.
– Во ред, која светилка моментално ви свети?
– Онаа од бојлерот, да го изгасам?

Боранија

– Мамо, што има за ручек?
– Фолклорна боранија.
– Каква е таа?
– Ќе јадеш и оро ќе играш!

Папагал

Двајца охриѓани решиле да си купат папагали. Кога отишле во продавница, продавачот имал само еден папагал, па му подметнал на вториот охриѓанец був.
По некое време се среќаваат охриѓаниве:
– А бе братчет оној мојон папагал почна да зборвит!
– А оној мојон не, ама многу се интересират, цело време очине ги ширит.

Куќна слава

Денес е предизборен молк. Односно куќна слава на Хорхе.
За многу години да е!

Операција

За време на операцију хирург слуша од под масу:
– Мјау…
– Пиш мори!
– Мјаууу….
– Мори маани се од туја – и гу рита.
– Мјауууу…
Хирург нервозно сече нешто од пациента и га фрља под масу:
– На, да се задавиш да даде…

Мажачка

Доаѓа ќерката дома и бара благослов од татко и за да се омажи.
– Тато јас се заљубив многу, сакам да се мажам!
– Во кого се заљуби?
– Во оној Рикардо што работи во твојата фирма, многу се сакаме!
– Знаеш што ќерко, морам да ти кажам дека не можеш да се омажиш за него, знаеш јас многу одамна имав тајна врска и Рикардо ти е полубрат, ама те молам немој да и кажуваш на мајка ти.
Девојката тагувала неколку месеци и кога конечно нашла нова љубов доаѓа повторно кај татко и:
– Тато јас пак се заљубив имам нов дечко многу се сакаме и сакаме да се земеме.
– А во кого се заљуби сега?
– Во оној Мануел што работи кај тебе во фирма.
– Знаеш што ќерко мене ми е стварно жал ама морам да ти кажам дека и за него не можеш да се омажиш, имав уште една афера и Мануел ти е полубрат!
Девојката не знаела што да прави и отишла кај мајка и да се пожали:
– Мамо, јас дава пати сум пред земање ама тато ме спречува затоа што и двајцата ми биле полубраќа од неговите афери.
– Ќерко слободно мажи се за кого сакаш, тој не ти е татко!

Црни гаќи

Зборуваат двајца другари, абе брат шо мислеш бившата уште жали по мене?
– Да бе брат уште жали синоќа се видовме, носеше црни гаќи.

Жена

– Жена може со една реченица да те крене до небо и да те тресне од земја истовремено.
– Која е таа реченица?
– На комшијата му е помал.