Дома / Вицови / Разно (страна 134)

Разно

Име

1: Како се викаш?
2: Ко татко ми.
1: Како се вика татко ти?
2: Ко мене.
1: А вие двајца како се викате?
2: Исто.

Го држам

Моча некој дечко покрај ѕид…
Поминала некоја женска и кога го видела почнала да вика….
Дечкото: Не се плаши… го држам…

Женски муабети

Седат две жени на тераса и гледаат како доаѓа мажот на едната со цвеќе во раце. Едната вика:
– Ова значи дека цел викенд ќе бидам расчепатена со нозете во вис.
– А, не ти е полесно да ги ставиш во вазна?

Шахисти

Играат двајца шах. Размислуваат 3, 4, 5 часа.
– Ајде бе мрдај потез!
– Шо бе јас сум на ред?

Проверка

Вулканизер се оженил со некоја девојка и ја однел дома. Само што влегле ја напунил кадата со вода, ја грабнал жена си и почнал да ја потопува и да вика:
– Ај сега да провериме дали си стварно невина. Едно меурче да видам, тешко тебе ќе биде!

Иде рација

Шетаат две краставички по улица, едната здогледува тегла и вика:
– Бегај побрзо, иде рација!

Кинез

Се враќа Кинез од Македонија дома целиот збумбарен, а комшијата го прашува:
– Што е ова бе, кој те тепаше?
– Абе едни Македонци ме начекаа.
– А, колку ги има?
– Па што знам, околу 2 милиони.
– Собирај ги другарите од маало, па да и одиме!

Јуда

Закаснил Исус на тајната вечера, гледа журка ненормална, голи жени играат по маси…
– А бе, што е работава?
– Јуда направил добар бизнис, па части.

Перо вентилаторот

Пред умирање мажот очајно ја моли жена си.
-Кажи ми колку пати си ме изневерила со друг.
-Ниеднаш мажу!
-Биди искрена,ќе се превртувам во гроб,ако ме лажеш.
-Ама стварно ти викам!
Умрел мажот,а по некое време умрела и жената!
Некаде во рајот:
-А бе да не сте го виделе некаде мажот ми Перо,црн,висок,убав..
-Ааааа,па вие го барате Перо вентилаторот!!!

Нервирање

Мало девојче забележувајќи неколку бели влакна во смеѓата коса од мајка си, прашала:
– Мамо, зошто имаш бели влакна на главата?
– Секогаш кога ќе направиш некоја беља или ќе ме изнервираш, по едно влакно од косата ми станува бело – одговорила мајката.
Девојчето размислило малку па повторно прашало:
– А зошто тогаш на баба целата коса и е бела?