Дома / Вицови / Разно (страна 120)

Разно

Ејакулација

Маж и жена пред развод одлучуваат да посетат брачен советник и тој ги прашува:
– Добро сега, кажете ми во што е проблемот?
Жената одговара:
– Маж ми пати од прерана ејакулација.
Советникот се врти накај мажот:
– Вистина е ова???
Мажот одговара:
– Па не баш. Она пати, не јас.

Миса

Еден млад поп имал трема пред првата своја миса, и се обраќа кај постариот поп за совет. Овој му кажал да дрмне некоја ракиичка. Овој дрмнал 6-7 и отишол на миса.
После мисата младиот поп прашува:
– А, кажи каков бев?
– А, бе, супер беше како за прв пат, само што Исус не го предале партизаните туку Јуда, а Ева на Адам му дала јаболко а не секс, и на крај се вика Амин а не фајронт!

Импотентност

Си доаѓа дома пензионер и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот.
-Леле,дедо те молам не викај полиција,еве прави ми што сакаш,само немој да викаш полиција. Дедово среќен ја легнува,и пробува еднаш,два пати,три пати и на крајот вика:
-Море дај јас да си викнам полиција!

Бедуин

Сахара на пладне. Јава бедуин на камила, изнемоштен од горештината, кога покрај него пролетува велосипедист. Бедуинот го запира и го прашува како може да јури по таква горештина.
"Во тоа е штосот, колку побргу јуриш ветерот повеќе те лади."
Решава бедуинот да проба. Ја тера камилата по галоп, и така половина час, додека не цркнала.
"Да му се невиди, се смрзна!" резигнирано заклучил бедуинот.

Гробар

Се возел во автобус еден функционер. До него седел работник. Политичарот започнал разговор (да го искористи слетупањето во базата):
"Што си ти, другар?"
"Работник."
Повеќе…

Хуманитарна помош

Добиле Црногорците хуманитарна помош.И како обично бива,меѓу другото имало и непотребни работи како лажичиња за сладолед.Се чуделе што е тоа,кога на едниот му светнува. -А бре,да не е ова расад за лопати!

Силување

– Мамо, мамо ме силуваше Црногорец!
– Е од кај знаеш дека беше Црногорец?
– Се морав да правам сама.

Во берберница

Влегува човек во берберница и прашува:
– Што бара ова кучево овде?
– Уво чека! – одговорил берберот.

Услови

– Ало, дали е тоа Парламентот?
– Да повелете…
– Сакам да станам пратеник. Кој е условот за тоа?
– Ти бе, будала да не си???
– Да. Друго нешто треба?

Ласкање

Отишле три пара во ресторан. Секој од мажите сакал да и поласка на својата партнерка нарекувајќи ја со името на нешто што било на масата.
– Подај ми малку шеќер, шеќерче мое – рекол Французинот.
– Те молам подај ми малку мед, медена моја – рекол Англичанецот.
– Подај ми го парчето сланина… свињо! – викнал Македонецот.