Дома / Вицови / Разно / Негазирано

Негазирано

Седнуваат Трпе и Цветко во кафана:
– Што ќе се напиете?!
– За мене една кока кола.
– За вас?
– За мене нешто негазирано.
– Што сакате?
– Ракија.

Обиди се со

Паметна

Трпе бил кај љубовницата и се вратил дома доцна во ноќта. Жена му го пречекала ...