Мекици

Некој џанак се буди сабајле и ја прашува баб си:
– Бабо, ќе ми направиш мекици?!
– Е како да ти направам мекици, кога синоќа цело брашно си го ишмркал!

Обиди се со

Живот

Трпе и раскажува на жена си: – Жено, си мислам, како се тркалаат годините… Имаме ...