Дома / Вицови / Разно / Кумановска поезија

Кумановска поезија

Кумановска поезија:
Ноч, тишина…
маму му ебу која месечина…
ја гол, ти гола,
ма ебаја би и мртвога вола,
а камоли тебе љубави моја..

Обиди се со

Змија

– Како прави кучето? – Ав, ав… – Како прави мачето? – Мјау, мјау… – ...