Куќа

Се враќа синот касно од излегување, а мајка му и татко му почнуваат да му викаат:
– Каде си ти досега? Колку е часот? Имаш ли ти куќа?
А синот им одговара:
– Немам, чекам да ми ја препишетe.

Обиди се со

Чекање

Морнар од морнарско градче се враќа од долго пловење. Испраќа писмо на жена си: – ...