Кока кола

Се возат прилепчани во воз. Жешко времето, па ожеднале. Имало ресторант услуга, па решиле да нарачаат за пиење:
– Келнер, дај по едно пепси, ожеднавме ебаго!
– Пепси нема, само кока кола ако сакате – вели келнерот.
Се чудат прилепчани што ќе да е тоа кока кола, ама ај, нејсе… пуста жед не се трпи, па се сложиле. Еден од нив вика:
– Чекајте брајча, да видиме шо е ова чудо. Прво јас че пробам, че се напијам, па ако чини, че пијате и вие. Да не умриме сите наеднаш ебаго!
Се сложиле прилепчани и човекот го крева шишето да пие, арно ама во моментот возот влегол в тунел.
– Пфффф…(плука) Не пијте брајча очорееев!

Обиди се со

Пејачка

Цветко седи во ресторан. Го чека келнерот и го прашува: – Дали пејачката исполнува желби? ...