Гости

Кавадарчанец оди дома и носи шест пакета вино, две шишиња ракија и два леба.
– Да не че иаме гости вечер!?
– Не бе, оти?!
– Ами шо толку леб си зел!!!

Обиди се со

Цезар салата

Кумановец оди во Скопје во кафана. – За мене цезар салата. – Сакате сос? – ...