Дома / Вицови / Виц на денот / Главоболка

Главоболка

– Мамо мноry ме боли главата. Ќе појдам до кај Tрпана, брат и е аптекар и сигурно има апче.
– Ама Tрпана е на одмор.
– Е добро де, одам апче да побарам од брат и.
– Имаме Аналгин во фиоката.
– Не сакам Аналгин.
– Има и Кафетин во фиоката.
– Не сакам ми Кафетин.
– Епа што сакаш?
– Сакам метамизол натриум монохидрат.
– Ајде оди. Гледам дека за еден секс си спремна и јазикот да си го искршиш!!

Обиди се со

Тројка

Трпана му вели на Трпе: -Трпеее! Зошто се лутиш?! Нели идејата за тројка беше твоја? ...