Дома / Вицови / Разно / Дрвосечачот

Дрвосечачот

Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се појави Господ и го запраша зошто плаче. Тој му одговори дека секирата му паднала во водата и дека му е потребна, бидејќи така заработува за живот. Господ слезе во реката и се појави со златна секира.
– Ова е твојата секира?
– Не.
Господ повторно слезе и се појави со сребрена секира.
– Ова е твојата секира?
– Не.
Господ повторно слезе и се појави со дрвена секира.
– Ова е твојата секира?
– Да.
Господ беше воодушевен од чесноста на дрвосечачот па му ги даде сите три секири и дрвосечачот среќен си отиде дома.
После некое време, дрвосечачот се шетал со својата жена покрај реката, и жената му падна во реката. Тој заплака, а Господ повторно се појави и го запраша зошто плаче.
– Господе, жена ми падна во реката!
Господ слезе долу и се појави со Анџелина Џоли.
– Ова е твојата жена?
– Да! – рекол дрвосечачот.
Господ налутено…
– Ме лажеш! Тоа не е вистината!
– Прости ми Господе. Да речев дека не е моја жена, ти ќе се појавеше со Џенифер Анистон. Кога ќе речев дека и таа не е моја жена, ти ќе се појавеше со мојата жена. И кога ќе кажев дека тоа е мојата жена, ти ќе ми ги дадеше сите три и заради тоа реков дека Анџелина Џоли е мојата жена!

Обиди се со

Рецепт

Машки рецепт за сарма. Потребни состојки: – 1 зелка; – 500 грама мелено месо; – ...