Чорба

Келнер носи пилешка чорба во ресторант:
– Повелете.
Клиентот:
– Благодарам. А зошто чорбава мириса на ракија?
Келнерот отстапил два-три чекори назад и рекол:
– А сега мириса?!

Обиди се со

Вампир

Еден вампир оди на гости кај друг. Гледа до домаќинот стои чудесна убавица, а тој ...