Бос

Трпе му се доверува на Цветко:
– Викаат дека не требало да се гледаш со друга жена додека не се разделиш со сегашната.
– Е добро, кога одиш да купиш нови кондури, бос ли одиш до продавница?!

Обиди се со

Верност

Пред венчавка во црква момчето скришно му дава на попот 100 евра и му вели: ...