Дома / Вицови / Разно / Амајлија

Амајлија

Разговор меѓу двајца пријатели:
– Жена ми вчера стави некаква амајлија над влезната врата за да не влегувале нечисти и лоши сили во домот…
– И?
– Денес се враќам од работа и ја гледам седи пред вратата и се скршил клучот, не може да влезе.

Обиди се со

Чекање

Морнар од морнарско градче се враќа од долго пловење. Испраќа писмо на жена си: – ...