Дома / Вицови / Расистички (страна 5)

Расистички

Мандало

Излегува црнец од вода во Градиште, и мандалото му било до колена. Сите што биле на плажата почнале да му се смеат, а тој им рекол:
– Што се смеете, на вас ко да не ви се збира кога ќе излезете од ладна вода!!

Здравје

Доктор се обраќа на циган:
– Ситуацијата е крајно озбилна, операција е неопходна и тоа ќе ве чини 3.000 евра.
– Докторе, јас сум сиромашен човек, дај да се најдеме негде со цена, ве молам!
– Добро, ајде нека биде 1.000 евра.
– Докторе, тешко време е, ја изгубив работата, децата растат, а и трошоците се покачуваат.
– Па добро, ајде 500 тогаш.
– Докторе, 500 за мене е цело богатство.
– Епа ајде, 300 евра, ама ова е последна понуда. Него, морам да те прашам, зошто си дошол кај мене, кога знаеш дека сум специјалист и сум доста поскап од колегите?
– Докторе, кога здравјето во прашање, јас не жалам пари.

Болка

Отишол Рамче на доктор и му се жали на болка. Докторот го прегледува и му вика:
– Каква ти е столицата?
– Па, не е лоша, дрвена, би сакал да имам како твојата фотеља.
– Не тоа бе, него, каква ти е нушдата?
– Па, голема е, иначе немаше ни да дојдам.
– Не тоа циго, туку, колку често одиш?
– Па одам, одам, сабајле кога ќе станам одам на работа…
– Леле, Рамче, гомно, какво ти е гомното?
Рамче тотално збунет му вика:
– Е, заебаваш сега, да ми извиниш, али сеуште го немам пробано.

Пиво

Зошто циган не пие више пиво?
– За да не добие Туборг на мозок.

Клешта

Рамче ја изгубил клештата и ги поредил 10те синови за да ги испраша. Почнува од најстариот:
– Каде е клештата?
– Не знам, жими мајка.
– Што колнеш мајка, а лажеш! – Го фаќа и го коли.
Продолжува на другиот:
– Каде е клештата?
– Не знам. 
Го коли и него и така по ред, стига до најмладиот син:
– Каде е клештата?
Малиот го гледа и му вика:
– Ма еве ти ја клештата, да ти ебам клештата, за малце сите ќе изгиневме.

Страв

Зошто сите се плашат од малото циганче во I-2?
– Зошто татко му е во VIII-4.