Дома / Вицови / Расистички (страна 4)

Расистички

Должник

Му должел Рамче пари на комшијата, ама никако да ги врати. Комшијата му се јавил:
– Рамче, во недела доаѓам по парите, ако не ги дадеш лошо ќе биде!!!
Дошла и неделата, Рамче го гледа комшијата како влегува во дворот, и и вели на Џеврие:
– Ако праша комшијата, јас сум во Италија, кога ќе се вратам ќе му ги вратам парите.
Дошол комшијата, а Џеврие:
– Рамче не е тука, отидуел во Италиа.
– Добро, сега ти ќе го вратиш догот…
Почнал да ја обработува комшијата жена му на Рамче, а тој sирка низ бравата од другата соба и мрмори:
– Ах само да не бев во Италија, ќе видеше тој.

Деца

Рамче украл 2 тона железо, но бил фатен од страна на полицијата и му рекла:
– Признај дека ти го украдe железото!
– Не бев јас деците беа!
– Како можe децата да кренат 2 тона железо?
– Шо разбират тие, деца се, видоја го кренаја.

Торта

Зошто има торта на циганска свадба?
– За да не се собираат муви на невестата.

Злостор

Во Јужна Африканска Република некои пијан белец собрал на пешачки двајца црнци. Едниот бил тешко повреден а другиот летнал низ шофершајбната 10 метри.
Дошла полиција и првиот црнец го казнила за незаконско присутство на приватен имот, а вториот поради тоа што се одалечил од местото на злосторот.

Крадење

Судијата го прашува некој циган:
– Кажи зошто крадеше?
– Не сум крадел судијо, жими деците.
– Не лажи цигане, те виделе двајца сведоци.
– Не сум крадел судијо жими мајка не сум краде, имам 10 сведоци што не ме виделе.

Шах

Зашто циган не игра шах?
– Се плаши да не му го земат коњот!

Мотор

Си биле Рамче и Рамчејца, се возеле на мотор и Рамчејца на Рамче му вика:
– Абе Рамче што му дааш на моторов што оди толку?!
– Гас му даам, Рамчејце, гас!
– А јас, па пичкава да му ја даам кузнае што ќе напрае!