Дома / Вицови / Расистички (страна 16)

Расистички

Микробранова

Се возат Рамче и Неџмие во кола кога Неџмие забележува микробранова на патот.
– Брзо Рамче, земи ја микробрановава!
Излегува Рамче, ја грабнува печката, ја става во кола и тргнува. Две минути после тоа полицаец ги брка, застанува и прашува:
– Добро бе, биваше ли радарот да ми го соберете?

Болен

Се сретнуваат две циганчиња:
– Што си бе толку блед, да не си болен?
– Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Комплимент

Две Ромки кои не се виделе долго време се среќаваат во 19 приватна и едната и вика на другата:
– Леле мори, што си убава денеска!
– Е, фала на елементот.
– Мори што си проста, не се вика елемент, се вика компликација!

Феномен

Некој црнец од некое афричко племе доаѓа со жена му и неговото новородено дете кај доктор Џоунс и му вика:
– Докторе, имам осум деца и сите се црни како мене, само ова е бело. Зашто ти си единствениот белец во радиус од 200 км, кажи ми искраено, шо си праел со жена ми?
– Не е тоа што мислиш! – рекол доктор Џоунс. Понекогаш се случуваат природни феномени што науката не може да ги објасни. Ги гледаш козите онде? Сите се бели само една е црна. Само Бог знае како се случило тоа.
– Добро, добро. Ве разбирам докторе, нема на никого да кажам за детево, ама ти да не кажуваш никого за козата, важи?

Кој е поцрн?

Се карале три црнчиња чиј татко е поцрн:
– Татко ми кога ќе се исече, црна крв му тече!
– А татко ми кога ќе се исече, црна коска му се гледа!
– А татко ми кога ќе прдне дома, три дена сме во темница.

Бели ракавици

Зошто црнец кога јаде чокладо обавезно става бели ракавици?
– За да не си ги изеде рацете!