Дома / Вицови / Расистички (страна 15)

Расистички

Три јајца

Имал некој човек три јајца, сретнал црнец и му се пофалил:
– Слушај, ја и ти заедно имаме пет јајца.
А црнецот одговара:
– Шо, ти ниедно немаш?

Шверцање

Рамче и жена му сакале да пренесат твор преку граница, иако бил забранет пренос на животни. Пред граница:
– Жено бутај го творов во гаќи!
– Ама Рамче смрди многу.
– Бутај го мори!
– Ама смрди, труе…
– Абе бутај го, па ако треба и нека се отруе!

Дисциплина

Насуфи го унапредуваат во чувар на затвор.
– Г-не Насуфи, имате за задача меѓу затворениците да воспоставите ред и дисциплина!
– Нема проблем, кој нема да слуша, веднаш ќе го пратам дома!

Егејци

– Зошто на Егејците им се големи носовите?
– Затоа што воздухот е бесплатен.

Во автобус

Влегува ромка во автобус, купува карта и го прашува возачот:
– Може да замам цвеќе со мене?
– Може.
– Ружо, влагај.

Се по азбучен ред

– Зошто Албанците ги викаат шиптари?
– Затоа што кога дошол Хитлер рекол тепам, колам се по азбучен ред. Албанците виделе дека се први па ја земале последната буква односно се нарекле Шиптари!!!

Микробранова

Се возат Рамче и Неџмие во кола кога Неџмие забележува микробранова на патот.
– Брзо Рамче, земи ја микробрановава!
Излегува Рамче, ја грабнува печката, ја става во кола и тргнува. Две минути после тоа полицаец ги брка, застанува и прашува:
– Добро бе, биваше ли радарот да ми го соберете?

Болен

Се сретнуваат две циганчиња:
– Што си бе толку блед, да не си болен?
– Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Комплимент

Две Ромки кои не се виделе долго време се среќаваат во 19 приватна и едната и вика на другата:
– Леле мори, што си убава денеска!
– Е, фала на елементот.
– Мори што си проста, не се вика елемент, се вика компликација!

Феномен

Некој црнец од некое афричко племе доаѓа со жена му и неговото новородено дете кај доктор Џоунс и му вика:
– Докторе, имам осум деца и сите се црни како мене, само ова е бело. Зашто ти си единствениот белец во радиус од 200 км, кажи ми искраено, шо си праел со жена ми?
– Не е тоа што мислиш! – рекол доктор Џоунс. Понекогаш се случуваат природни феномени што науката не може да ги објасни. Ги гледаш козите онде? Сите се бели само една е црна. Само Бог знае како се случило тоа.
– Добро, добро. Ве разбирам докторе, нема на никого да кажам за детево, ама ти да не кажуваш никого за козата, важи?