Невина

Го ожениле Рамче и ја донеле новата жена дома. После првата брачна ноќ, Рамче искача од куќарката и налетува на татко му. Татко му го прашува:
– И сине, каква е?
– Тато, беше невина…
– Бркај ја од дома, ако не чини за нејзината фамилија, нема да чини и за нашата.

Обиди се со

Влашки студ

– Што прават Власите кога им е ладно? – Седат околу свеќа. – А кога ...