Цигла

Најнова вест:
– Влав скршил прозор од златара со цигла, и го украл цело злато, фатен кога се вратил по циглата.

Обиди се со

Мирис

Жената на Рамче му вика: Ауу што убаво мирисаш. Што си ставил? – Чисти чорапи!