Дома / Вицови / Расистички / Благодарност

Благодарност

Се шета Африканец, мигрант, во Германија. Налетува на еден човек и започнува да му збори:
– Фала што ме примивте, што ми дозволивте да живеам овде, што ми дадовте здравствено осигурување, место да живеам, храна за да јадам и се останато.
Човекот зачудено му вика:
– Ама јас не сум Германец, јас сум Македонец.
Африканецот му вика:
– Се извинувам.
Продолжува да шета Африканецот и забележува друг човек и му приоѓа.
– Фала што ме примивте, што ми дозволивте да живеам овде, што ми дадовте здравствено осигурување, место да живеам, храна за да јадам и се останато.
Човекот го гледа и му вика:
– Јас не сум Германец, јас сум Турчин.
Африканецот повторно:
– Се извинувам.
Продолжува повторно и здогледува друг човек и започнува пак:
– Фала што ме примивте, што ми дозволивте да живеам овде, што ми дадовте здравствено осигурување, место да живеам, што ме примивте како бегалец, фала ви за сé.
Човекот му одговара:
– Супер, ама јас не сум Германец, јас сум Арап.
Африканецот збунето го прашува:
– А добро каде се сите Германци?
Арапот погледнува на саат и му враќа:
– Ова време, изгледа на работа.

Обиди се со

Локум

Се возат во воз Влав и Црнец. Црнецот извадил ананаси и портокали да јаде, Влавот ...