Зелник

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато, која е најубавата жена на светот?
– Таа што знае да сука зелник.

Обиди се со

Генијалност

Мe прашуваат: — Што е тоа генијалност? — Комшијата го продаде станот и по половина ...