Желба

Трпе го прашува татко си:
-Тато сакам да живеам вечно, што да правам?
– Ожени се сине.
– И тогаш ќе живеам ли вечно?
– Не, но желбата ќе ти помине.

Обиди се со

Генијалност

Мe прашуваат: — Што е тоа генијалност? — Комшијата го продаде станот и по половина ...