Разлика

Што е разликата помеѓу Прилепчанец и Кавадарчанец?
– После пет пива Прилепчанецот оди на тутун, а Кавадарчанецот оди кај другар му на по една ж’та.

Обиди се со

Избор

– Драги, какви жени сакаш повеќе, паметни или убави? – И едните и другите… но ...