Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 5)

Прашање – Одговор

Пауза

Зошто се мекиците на стража на рекорд?
– За да можат драчевчани да прават пауза кога одат до Сити мол.

Што е Љубов

Го прашале професорот:
– Што е љубов?
– Не ја знам таа лекција.

Го прашале таксистот:
– Што е љубов?
– Не сум слушнал за таа улица.

Го прашале детето:
– Што е љубов?
– Не ја знам таа игра.

Го прашале лудиот?
– Што е љубов?
– Она што ме направи ваков.