Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 42)

Прашање – Одговор

Препознавање

– Како препознавате дека жената ќе каже нешто паметно?
-Ја почнува реченицата со: "Еднаш еден маж ми кажа…"

Жените во војна

Зошто жените секогаш победуваат во војна?
– Затоа што имаат две рачни бомби и една скривница, а машките имаат само еден пиштол…, и тоа на вода.