Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 4)

Прашање – Одговор

Куќа

Што прават Скопјани кога ќе отидат во Македонско село?
– Секој се слика пред својата куќа.

Држави во Европа

Колку видови држави има во Европа?
– Три: Држави во Европска унија, кандидати за членство во Европска унија и Македонија.

Снежана

– Зошто Снежана била избркана од Дизни?
– Затоа што му седнала на лице на Пинокио и му се дерела „Лажи ме, лажи ме!“.