Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 20)

Прашање – Одговор

Пресадување

Како се вика пресадувањето на мозок од плашува во глава на полицаец?
– Пресипување од шупливо во празно.

Пијаници

Колку пијаници се потребни за да сменат сијалица?
– Двајца, едниот да ја држи сијалицата, а другиот да пие додека собата не почне да се врти.

Одење

Што е тоа?
– Сите одат, еден ебе: Сватови.
– Еден оди, сите ебат: Трпе на службен пат.
– Сите одат, сите ебат: Излет на синдикалци.
– Сите одат, еден наебал: Погреб.
– Еден ебе, сите спијат: Состанок.
– Сите одат, сите наебале: Работна акција.
– Еден оди, сите наебале: Контрола на УЈП.