Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 2)

Прашање – Одговор

Трагедија

Што е трагедија?
Трагедија е кога во аптека убава аптекарка флертува со тебе, а ти треба да купиш памперси за бебето, тампони за жената и маст за хемароидите на баба ти…

Зелник

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато, која е најубавата жена на светот?
– Таа што знае да сука зелник.

Желба

Трпе го прашува татко си:
-Тато сакам да живеам вечно, што да правам?
– Ожени се сине.
– И тогаш ќе живеам ли вечно?
– Не, но желбата ќе ти помине.

Избор

– Драги, какви жени сакаш повеќе, паметни или убави?
– И едните и другите… но и тебе те сакам…

Разлика

Што е разликата помеѓу Прилепчанец и Кавадарчанец?
– После пет пива Прилепчанецот оди на тутун, а Кавадарчанецот оди кај другар му на по една ж’та.