Кебапи

Зошто босанец јаде кебапи?
– Па не се живее од воздух, мора нешто да се јаде.
А зошто босанец јаде бурек?
– Па да смени малце… нема да јаде само кебапи.

Обиди се со

Куќа

Што прават Скопјани кога ќе отидат во Македонско село? – Секој се слика пред својата ...