Генијалност

Мe прашуваат:
— Што е тоа генијалност?
— Комшијата го продаде станот и по половина година се ожени за госпоѓицата која го купи.

Обиди се со

Долговечност

На јубилејот на еден стогодишњак новинарка го прашува: – Господине, која е тајната за Вашата ...