Дома / Вицови / Прашање – Одговор

Прашање – Одговор

Генијалност

Мe прашуваат:
— Што е тоа генијалност?
— Комшијата го продаде станот и по половина година се ожени за госпоѓицата која го купи.

Долговечност

На јубилејот на еден стогодишњак новинарка го прашува:
– Господине, која е тајната за Вашата долговечност?
– Останав вдовец уште пред 68 години!

Време

Царски рез – 25 минути.
Апендектомија – 45 минути.
Бајпас – 4 часа.
Жена на фризер – 6 часа.

Брачна понуда

Како влав одлучува која девојка да ја земе за жена?
Ја праќа со список за купување:
– Ако избере Веро, Рамстор или Тинекс ја откачува.
– Доколку избере Кам или Стокомак одма и нуди брак.

Трагедија

Што е трагедија?
Трагедија е кога во аптека убава аптекарка флертува со тебе, а ти треба да купиш памперси за бебето, тампони за жената и маст за хемароидите на баба ти…

Зелник

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато, која е најубавата жена на светот?
– Таа што знае да сука зелник.