Дома / Вицови / Политички (страна 13)

Политички

Љубчо и Бранко

Отишле Љубчо и Бранко на гости кај Буш во Америка, ги седнале на голема маса и почнале да принесуваат порцелански чинии. Ги видел Бранко чиниите, грабнал една и ја пикнал под пазуви. Арно ама, го видела тоа жена му на Љубчо и му шепка:
– Абе, Љубчо, види го Бранко здипли чинија, земи и ти една.
Станува Љубчо и вика:
– Ние Македонците сме познати магионичари. Еве јас ќе ставам една чинија под пазуви, а Бранко ќе ја извади.

Слободан Милошевиќ

После смртта, Слободан Милошевиќ оди во чистилиштето и се сретнува со Св. Петар кој му вика:
– Кај тргна бре Слободане?
Слободан, чврсто убеден, со нареднични став:
– Во рајот, каде инаку?
– Море каков рај, ти одиш право во пеколот! (Луто му одговорил Св. Петар)
И Слободан отишол во пеколот. После неколку дена, некој тропа на вратата во рајот. Св. Петар отвара порти, и кога пред врата гледа комплет цела екипа ѓаволи од пеколот.
-Каде бе вие, што е работата? (Ги прашал нервозно Св. Петар ѓаволите)

– Бегалци! – одговориле ѓаволите.

Ти седни!

Оди Никола Груевски во познат локал, седнува со своите телохранители на едно од сепарињата, доаѓа келнерот и ги прашува што ќе се напијат. Премиерот му вика : Ти седни те молам.. Келнерчево си седнува, а телохранителите го стануваат и му викаат: Три средни идиоте!!!

Кил Бил

Зошто Бил Клинтон веќе не е претседател на Америка?
– Само заради една анкета:
"Дали би спиеле со Бил Клинтон"?
– 82% одговориле – никогаш повеќе!

Грчка работа

Чекаат македонците цел ден пред грчка амбасада. Излегува амбасадорот и овие му се жалат:
– Ај бе цел ден чекаме, нема смисла, побрзо може ли?
– Доста бе, ќе чекате! -И ги мава со камшик.
После некое време пак излегува, а овие пак се жалат:
– Де бе стварно нема смисла, може ли малку побрзо, окапавме тука?
Овој пак ги мава со камшикот и вика:
– Море ќе чекате дур не цркнете ако треба.
Излегува третиот пат и им вика на луѓето:
– Слушајте вака, сега сите ќе влезете, ама има еден услов. На почетокот на редот кај што ќе ви ги даваат визите има еден црнец и ќе мора сите да ве опне од позади.
– Лелеее, па нема смисла, дај ставете двајца црнци за побрзо да оди редот!

Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:
– А бе, што оволку часовници?
– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.
– А Македонија не ја гледам?
– Е, часовникот за Македонија ми е во дневна, ми служи како вентилатор!