Дома / Вицови / Политички (страна 12)

Политички

Политичар

Додека одел по улицата македонски пратеник во собранието го удира камион и тој трагично загинува.
Неговата душа пристигнува во рајот и е пречекана од Св.Петар.
“Добредојде во рајот”, му вика Св.Петар. “Пред да се сместеш, изгледа дека имаме проблем. Ние тука имаме процедура кога ни доаѓа некој “големец” како тебе, така да мора да бидеме многу официјални со вас политичарите, и затоа сега не сме сигурни што да правиме со тебе.”

Повеќе…

Авион

Бранко Црвенковски и Никола Груевски се возеле во авион. Се појавил дефект на авионот и тој се срушил. Кој се спасил?
– Народот!

Признавање под уставно име

Неколку дена пред самитот на Нато, Бране добива повик од Грција, поточно од Нимитц.
Нимитц не должел многу и веднаш му рекол:
– Драг Бранко! Грција се согласи да ја признае Македонија под уставното име.
Бранко бил презадоволен, возбуден, за малку инфаркт ке добиел, и Нимитц да го смири му рекол:
– Априлилили Бране.

©ВицотекА!!!

Светска политика

– СОЦИАЛИЗАМ – Ти имаш две крави, едната му ја даваш на комшијата.
– КОМУНИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете и тебе ти дава малку млеко.
– ФАШИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете а тебе ти го продава млекото.
– НАЦИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете и тебе те убива.
– БИРОКРАТИЗАМ – Ти имаш две крави, власта ти ги зема двете, ја убива едната, ја молзи другата и после го фрла млекото.
– КАПИТАЛИЗАМ – Ти имаш две крави, ја продаваш едната и си купуваш еден бик.

Никола Груевски

Што ќе се случи ако Никола Груевски се пресели во Босна?
Нивото на интелигенција ќе порасне во двете држави.

Лажов

Секретарката му кажува на Никола Груевски:
– Тука е еден новинар, сака изјава.
– Ма нека одат у бестрага тие чкрабала, стално ме прават лажов.
– Па, што да му кажам?
– Кажи му дека не сум тука.

Буш – Бранко

Џорџ Буш дошол на посета во Македонија и како што е редот Бранко го однел на прошетка низ Скопје, се шетале, муабетеле и само гледаат човек како моча на улица, Буш извадил пиштол и го убил човекот. Бранко изнервиран го прашал зошто го убил човекот. Буш ладнокрвно му одговорил:
– Епа кај нас во Америка, кога ќе видиме некој човек како моча на улица го убиваме…
После некое време, Бранко ја посетил Америка… Се шетале по улица и гледаат некој човек како моча… Бранко го извадил пиштолот и го убил човекот за да му врати на Буш.
Следниот ден во весник:
"Убиен Македонскиот амбасадор во Америка."

Љубчо и Бранко

Отишле Љубчо и Бранко на гости кај Буш во Америка, ги седнале на голема маса и почнале да принесуваат порцелански чинии. Ги видел Бранко чиниите, грабнал една и ја пикнал под пазуви. Арно ама, го видела тоа жена му на Љубчо и му шепка:
– Абе, Љубчо, види го Бранко здипли чинија, земи и ти една.
Станува Љубчо и вика:
– Ние Македонците сме познати магионичари. Еве јас ќе ставам една чинија под пазуви, а Бранко ќе ја извади.

Слободан Милошевиќ

После смртта, Слободан Милошевиќ оди во чистилиштето и се сретнува со Св. Петар кој му вика:
– Кај тргна бре Слободане?
Слободан, чврсто убеден, со нареднични став:
– Во рајот, каде инаку?
– Море каков рај, ти одиш право во пеколот! (Луто му одговорил Св. Петар)
И Слободан отишол во пеколот. После неколку дена, некој тропа на вратата во рајот. Св. Петар отвара порти, и кога пред врата гледа комплет цела екипа ѓаволи од пеколот.
-Каде бе вие, што е работата? (Ги прашал нервозно Св. Петар ѓаволите)

– Бегалци! – одговориле ѓаволите.

Ти седни!

Оди Никола Груевски во познат локал, седнува со своите телохранители на едно од сепарињата, доаѓа келнерот и ги прашува што ќе се напијат. Премиерот му вика : Ти седни те молам.. Келнерчево си седнува, а телохранителите го стануваат и му викаат: Три средни идиоте!!!