Дома / Вицови / Политички (страна 10)

Политички

Медицина

Се фали Израелецот:
– Нашата медицина е толку напредната, ние на еден му ги извадивме јајцата и после недела дена можеше да си бара работа.
– Тоа не е ниπто, се фали Русинот, ние на еден му извадивме пола мозок и после една недела можеше да си бара работа.
– Ах, ние да знеате каде сме, се фали Американецот… Ние на еден му извадивме срце и после недела дена можеше да си бара работа.
Македонецот ги гледа и им вика:
– Абе будали тоа не е ништо… Ние на еден му ги извадивме јајцата, мозокот и срцето и го направивме премиер, и сега цела држава бара работа.

Повик

Кралицата Елизабета, Џорџ Буш и Бранко Црвенковски заедно отишле директно во пеколот.
По некое време, Кралицата рекла:
– Ми недостасува Англија. Сакам да се јавам и да видам што прават сите луѓе таму.
Завртила, разговарала 5 минути и го прашала Ѓаволот колку должи.
– Пет милиони фунти, рекол тој, Елизабета напишала чек и му го дала.
По некое време, Буш станал љубоморен и почнал да вреска:
– Сега јас сум на ред! Да завртам во Америка и да ги прашам сите како живеат без мене!
Завртил, муабетел 2 минути, прашал колку потрошил, Ѓаволот му рекол 10 милиони долари, овој напишал чек и се смирил.
Бранко станал уште пољубоморен и државнички извикал:
– И јас сакам! Сакам да видам што прават луѓето во Македонија! Сакам да разговарам со сите! Со мојот кабинет, со Шема, со Медо, со Коста, ма со сите!
Завртил во Македонија, зборел, зборел, зборел… го фатило 2 саата муабет. Конечно спуштил и прашал:
– Колку дужам?
– Десет денари, рекол Ѓаволот.
– Како тоа 10 денари? Ови разговараа само неколку минути па платија еден тон пари а јас за два саата само 10 денари?
– Знаеш, кога вртиш од еден пекол во друг, тоа ти е локален повик.

Спас

Сите пратеници од владата се возеле со авион авионот поради дефект се срушил кој се спасил?
-МАКЕДОНИЈА.

Бел коњ

Отишла Македонската делегација на гробот на Александар Македонски. Се доближил Груевски до гробот, и слушнал некој глас:
-„Николче, ти зборува Александар Македонски. Наредниот пат кога ќе дојдеш да ме посетиш, дојди на бел коњ“.
Груевски се зачудил кога го слушнал тоа, се вратил во Скопје и го викнал Караманлис, за да одат заедно и да се увери и тој што се случило. Отишле, и кога се доближале до гробот слушнале:
-„Абе Николче, ти реков на бел коњ, не на нилски коњ“

Политичари

Нашите политичари се делат на левичари и десничари.  Зависи од тоа која половина на мозокот не им функционира.

3 месеци

Зошто Дора Бакојани проодела на 3 месеци?
– Затоа што била многу грда, и никој не сакал да ја крене во раце. 

Собом

Никола Груевски бил во посета на Србија и отседнал во некој хотел. Арно ама имал проблеми со собата и слегол да се пожали на рецепционерот. Но исто така слабо му одел и српскиот.
– Имам поблеми са собом !
– Ок. Али ја нисам психијатар ! – рекол рецепционерот

Бомбици

Што му подготвила сопругата на Киро Глигоров, кога се вратил од болница после бомбардирањето?
– Бомбици

Политичар

Додека одел по улицата македонски пратеник во собранието го удира камион и тој трагично загинува.
Неговата душа пристигнува во рајот и е пречекана од Св.Петар.
“Добредојде во рајот”, му вика Св.Петар. “Пред да се сместеш, изгледа дека имаме проблем. Ние тука имаме процедура кога ни доаѓа некој “големец” како тебе, така да мора да бидеме многу официјални со вас политичарите, и затоа сега не сме сигурни што да правиме со тебе.”

Повеќе…

Авион

Бранко Црвенковски и Никола Груевски се возеле во авион. Се појавил дефект на авионот и тој се срушил. Кој се спасил?
– Народот!