Крадење

Учителката му вели на Малиот Трпе:
– Трпе кажи го глаголот јас крадам во идно време?
– Јас ќе бидам политичар!

Обиди се со

Избори

Двете прашања што го измачуваат човештвото: 1. Дали постои живот после смртта? 2. Дали постои ...