Гласање

Бабичка оди на гласање.
– Синко, помогни ми, те молам, ги заборавив очилата.
– Нема проблем, госпоѓо – вели еден новопечен административец и си ја заокружува својата партија на ливчето.
– Може ли да знам за кого гласав, синко?
– Не може, госпоѓо. изборите се тајни!

Обиди се со

Човекојадци

Разговараат тројца човекојадци. Првиот вели: – Пред некој ден изедов еден Англичанец, слаб, исушен, тврд ...