Дома / Вицови / Потера

Потера

Полиција, по потера, успева да застане еден возач.
Полицаецот излегува од возилото и му се обраќа на возачот:
– Оддамна не сум се забавувал вака добро. Ќе те пуштам само ако имаш добар изговор.
На тоа возачот му одговорил:
– Жена ми пред три недели ме остави за еден полицаец. Кога го видов вашиот автомобил, се преплашив дека сака да ми ја врати!

Обиди се со

Јасновитка

Трпана оди кај јасновидка: – Памтите ли, дека пред три години ми предвидовте, дека ќе ...