Дома / Вицови / Полицајски (страна 3)

Полицајски

Полицаец од гомно

Едно дете играло со гомно и минува полицаец и го прашува:
– Што правиш бе?
– Правам полицаец од гомно.
Ќотек, ќотек…
Наредио ден пак исто:
Ќотек, ќотек…
Третиот ден полицаецот го прашува:
– Пак ли правиш полицаец од гомно?
– Не бе чиче, од секое гомно не бидува полицаец.

Дување

Полицаец сопира кола за проверка.
Од колата излева маж, кој едвај стое на нозе. Полицаецот:
– Опаа, некој убаво се напил, ај дувни малку во апаратот!
Човекот ваде 1000 денара и му ги дава. Полицаецот:
– Така… ај уште еднаш дувни!
Човекот ваде уште 500 денара и му ги дава. Полицаецот:
– Не така слабо бе, дувни посилно, како првиот пат!

Има ли некој

Шефот на полицајците оди порано во полицијата и на влез го прашува дежурниот:
– Има ли некој во зградата?
– Има.
– Кој?
– Јас.
– Не бе, идиот! Прашувам, има ли некој друг освен тебе!
– Да.
– Кој?
– Вие.

Англиска кола

Полицаец запира автомобил за проверка.
– Добро вечер! – вели полицаецот.
– Дооообрро вечер – одговара возачот на возилото.
– Вие како да сте пиеле алкохол ми се чини?
– Пиев, пиев… дааа…
– Што пиевте и колку?
– Па денес ја мажев ќерката и пред церемонијата со пријателите испивме по неколку ракии за храброст, потоа во црквата пиевме вино, во ресторанот шампањ и после толку ги измешавме што веќе не се сеќавам. Ама испивме и по неколку литри пиво и пак ракија.
– Вие се зафркавате ли со мене? Не ли гледате дека ве запира полицаец за проверка и за алкохолен тест?
– А вие не ли гледате дека колата ми е од Англија и жена ми е зад воланот!?

Меланхолија

Двајца полицајци се шетаат по еден мост.
– Знаеш дека вчера од овој мост се фрли една жена.
– Од меланхолија ли?
– Не, велат била од битолските села.

Таман

Полицаец застанува возач, и му бара лична карта, возачка дозвола… Меѓу другото, полицаецот прашува:
– Господине, да не сте пијан?
– Не.
– Па, гледам дека не сте ни трезен.
– Не сум ни трезен господине полицаец.
– Па каков сте?
– Таман.

Лична карта

Полицаец го сопира Цветко и му вика:
– Лична карта ако може!
Цветко со тешка мака му вика:
– Уф не ја знам баш, али чим си запнал… ОООО ЈЕ СИ ЛИ ТО ТИ!!!!

Без возачка

Полицаец запира возило и му вели на возачот:
– Господине, ова што го возите вие не може да се нарече автомобил.
Возачот:
– Знам, затоа и немам возачка дозвола.

Ме знаеш

Пијаница се капе во фонтана во парк. Доаѓа полицаец и му вели:
– Еј, ти, во фонтаната, брзо да излезеш!
Кога пијаницата излегува, полицаецот му бара лична карта. Пијаницата:
– Немам во себе никаков документ.
– Кој си ти?
– Ти ме знаеш!
– Не, не те знам, затоа те прашувам кој си.
– Абе ме знаеш, ти велам!
– Реков дека не знам. Кој си ти???
– Како не ме знаеш? Јас сум тој што беше во фонтаната!

Полиција

Касно во ноќта ѕвони ѕвончето:
– Кој е ?
– Полиција, отворете!
– Нема никој дома!
– А кој зборува?
– Ви се причинило.
– А зошто свети?
– Чекај сега ќе угасам!