Дома / Вицови / Полицајски (страна 18)

Полицајски

Бурекџилница

Влегува полицаец во бурекџилница. Застанал во редот и чека и некое дете пред него вика четврт со месо, а полицаецот од позади се дере ТРЕТ СО СИРЕЊЕ!

На стадион

Полицаец на работа на стадион, за време на утакмица се туфка ли туфка, па на крај изнервиран станува и вика:
– Па добро бе мајку му стара, не може ли да ќутите и да навивате!!!

Можда, а можда и не…

Зошто џандар навечер под креветот чува една полна чаша со вода и една празна?
– Можеби ќе биде жеден, а можеби нема.

Полицаец педер!

Двајца дрво пијани седат на улица… По некое време здогледуваат некој полицаец како оди накај нив…
– Гиго, Гиго… ти гарантирам дека полицаецов што иде навака е педер!
– Зошто мислиш така?
– Гледај колку жени шетаат наоколу, а овој ќе видиш, баш нас ќе ни се закачи!

Како да пишам?

Одат двајца полицајли сабајле на патрола и наоѓаат мртов човек пред соборниот храм.
Едниот одма вади пенкало и прави записник и вика.
– Денеска на ден 24.05 најдовме мртов човек пред….
и се врти на колегата и го прашува, колега како да пишам црква или соборен храм.
– Еј, незнам, ај фати да го пребациме пред колонијалов, тоа знам како се пишува!

Казна

Си бил еден поп и се возел на велосипед и тогаш еден полицаец го прашал:
– Попе кај одиш?
– Еве со господ напред и со ѓаволот назад.
А полицаецот на тоа рекол:
– Аааа, значи тројца се возите, а? Еве ти казна!!!

Инвалид

Си бил некој полицаец инвалид. Си се возел со инвалидската количка и тогаш еден човек на шега му кажал:
– Еве ти пари да си купиш скапи патики. На ова полицаецот се навредил и му кажал на својот наредник за тоа, а командирот му рекол:
– Па што не му удри клоца?

Навивање

Полицаец на работа на стадион, за време на утакмица се туфка ли туфка, па на крај изнервиран станува и вика:
– Па добро бе мајку му стара, не може ли да ќутите и да навивате!!!

Љубов на плажа

Полицаец ги пратил жената и децата на одмор на море кога ете ти го по една недела и тој им се придружил. Отишол во хотелот и почнал да и додева на сопругата.
– Дај, остави ме сега, децата се во другата соба, не можеме овде да водиме љубов!
– Во право си, ај да одиме на плажа.

Повеќе…

Кондоми

Состанок во милиција на тема: Заштеда па материјални средства.
Командирот: "Време е да почнеме да штедиме. Од денеска нема да употребуваме никакви инструменти за контрола на алкохолизираноста за возачите, затоа што се мпогу скапи. Преоѓаме на поефтин систем: на возачот ќе му дадеме презерватив во кој ќе дува, потоа ќе помирисаме и ќе видиме дали пиел и колку.
Повеќе…