Бомби

Двајца полицајци нашле 3 бомби и едниот полицаец му вика на другиот:
– Ајде да ги земеме, и да ги однесеме на командирот.
– Чекај малце, што правиме ако пукне една?
– Епа ништо де, ќе му кажеме дека сме нашле две.

Обиди се со

Исчезнат

Се јавува Трпе во полиција: – Ало, полицијата? – Да, кажете! – Сакам да пријавам ...