Дома / Вицови / Полицајски

Полицајски

Затвор

Нов затвореник штотуку пристигнат во затворот. Чуварот го теши:
– Мирно и пополека! Што се десет години, нема ни да почувстуваш како ќе летнат. Тука животот баш ни е возбудлив. Секој ден е со разна тематика. Понеделник е ден за фудбал. Сите трчаме по топката во дворот. Ти сакаш ли фудбал?
– Паа, не. Не го сакам спортот.
– Ех, добро. Вторник ќе ти се допадне – тогаш играме карти, шах, што сакаш. Сакаш ли карти?
– Неее, не играм карти!
– Добро де, ете среда е ден за сeкс. Ти сeкс со жени ли сакаш или со мажи?
– Со жени!
– Ееее, тоа значи и средата нема да ти се допадне…

Заплена

На граничен премин, полицаец му се јавува на службеникот на должност:
– Здраво шефе, пронајдовме 170 килограми кокаин.
– Што 120?
– Да 90!
– Не можам да те чујам добро, ми прекинуваш! Рече 50тина?
– Да 30!
– Па, не ми се јавувај за ништо!

Празник

Полицаец сопира возило:
– Господине зошто возевте толку брзо?!
– Се заседнавме со пријателите, слвевме Илинден, а жена ми дома сигурно загрижено ме чека.
– Ама господине, Илинден беше пред две недели!
– Па затоа и јас брзам!

Контрола

Сообраќаец го застанува Цветко:
– Добар ден.
– Добар ден.
– Знаете ли зошто ве застанав?
– Затоа што сте осамени…
– Господине напуштете го возилото, ве молам.

Опис

Цветко се јавува во полиција:
– Ало! Полиција?! Сакам да пријавам дека жена ми исчезна.
– Ќе ни дадете податоци и опис…
– Да, ќе ви кажам како изгледа само ако она не го види описот после…

Фичо

Некој човек возел со фичо над 100км на час низ град.
Го стопира полицаец и му вели:
– Двеста евра.
– Дај уште сто и твое е!

Цистерна

Полицаец застанува возач:
– Знаете дека управувате со неисправно возило?
– Не! Што не е во ред?
– Нешто ви тече од камионот.
– Ми тече дечко. Ова е цистерна за миење улици!

Први Април

Зошто политичарите го слават први април?
– Затоа што им е професионален празник!

Соработка

Олигарх и мафијаш ја договараат нивната идна соработка. Кога постигнале договор олигархот вели:
– ОК, се е јасно, а со мојот син што ќе се случува?
Мафијашот:
– Ајде да провериме. Ти стави на масата 1000 евра, а јас ќе го ставам пиштолот. Викни го твојот син. Ако ништо не земе, значи ќе стане чесен човек, не дај Боже. Ако ги земе парите, значи ќе тргне по твојот пат, а ако го земе пиштолот – по мојот.
Влегува синот на богаташот, ги става во едниот џеб парите, во другиот пиштолот и излегува… Олигархот и мафијашот се погледуваат:
– Хм… и полицаец не е лошо…

На работа

Полицаец оди на работа гол. Го прашуваат:
– Што се случи, Васко, зошто си гол?
– А да… вчера бев во ноќен клуб…
– И?
– И играв, играв и се беше во ред…
– И?
– И тогаш диџејот ја запира музиката и вели: „Сега ќе го изгаснам светлото 30 секунди и сите мажи да се соблечат!“
– Добро и?
– Диџејот повторно рече: „Сега ќе го изгасам светлото 30 секунди и сите девојки да се соблечат!“
– Интересно!
– Ги пали светлата и сите девојки беа голи!
– Супер!
– И тогаш диџејот рече: „сега ќе го изгасам светлото 30 секунди и сите мажи на работа!“
– А ти?
– И јас дојдов на работа.