Дома / Вицови / Плавуши / Веридба

Веридба

Плавуша наоѓа под елката едно мало кутивче. Го отвора и внатре гледа прстен и ливче на кое пишува:
„Ќе се омажиш ли за мене?“
– Душо – извикува таа, – стануваj брзо! Дедо Мраз сака да се ожени за менe.

Обиди се со

Љубовник

Две плавуши патуваат во воз и разговараат: – Ова не е живот, ова е мака! ...