Улица

– Со што се занимаваш? – прашува плавушата.
– Јас сум уличен продавач.
– Ау, колку интересно! И колку чини една улица?

Обиди се со

Бебе

Трпана му вика на Трпе: – Љубов, дај ми го бебето да го нахранам. – ...