Дома / Вицови / Плавуши / Роденден

Роденден

Плавушата се буди утрото на својот роденден и му вели на значително постариот сопруг:
– Чудно, сонував дека ми подаруваш бисерен ѓердан за мојот роденден. Што значи тоа?
Сопругот ја погледнува, се насмевнува и и вели:
– Ќе дознаеш вечерва.
Вечерта, плавушата добива спакуван подарок со панделка. Нетрперливо ја отвора кутијата и вади… книга – „Соновник“.

Обиди се со

Магионичар

Зборуваат две плавуши: – Муце, мојот маж ќе станува илузионист! – Зошто мислиш така? – ...