Дома / Вицови / Плавуши (страна 4)

Плавуши

Диазепам

Влегува плавуша во аптека:
– Здраво, еден диазепам.
– Рецепт имате?
– Да имав рецепт сама ќе си го направев.

11ти октомври

Се шетаат две плавуши низ град и едната ја прашува другата:
– Што се случило на 11ти октомври?
– Аааа, не знам по Партизанска доаѓав.

Букет цвеќиња

Разговараат две плавуши, и едната и вика на другата:
– Вчера маж ми ми остави букет цвеќина и замина, ми рече „кога ќе се исушат цвеќињава, јас ќе дојдам кај тебе“
А другата:
– Ооо па тоа е прекрасно!
– Да, прекрасно, ама цвеќињата се вештачки.

Возачка

Полицаец застанува една плавиша и и вика
– Возачка?
– Да, да, јас сум возачка.

Гревови

Се исповедува плавуша пред поп:
– Знаеш ли ти ќерко колку си заработила за твоите гревови?!
– Знам оче, знам ама мене парите не ми се важни.

Роденденски поклон

Дечко треба да купи поклoн за роденден за својата девојка – плавуша, па ја прашува:
– Што сакаш за роденден?
– Мобилен!
– Може IPhone?
– Да да!
– А 4 или 5?
– Не бе, еден доста е.

Плавуша киднапер

Плавуша киднапира подморница. Кога дошло време да преговара за условите да ја предаде назад таа поставува услов:
– Да ми се исплатат 200.000 долари и падобран!

Јабуке

Зборив две плавуше. Прва вика:
– Доктор ми кажа наредну недељу да живу само на јабуке.
Овај друга:
– А што ако паднеш?

Англиски

Плавуша му кажува на сопругот дека сака да посвои тримесечно бебе од Англија. Сопругот ја прашува:
– Што ќе правиш со него ??
– Па кога ќе почне да зборува, од него ќе учам англиски.

Перек

Зошто плавуша не јаде перек?
– Затоа што не знае да го отплетка.